18 ianuarie 2009

The curious case of Benjamin Button

   Intai trailer, si dupaia discutam:

   Prin preajma anului 1918, dupa ce primul razboi mondial s-a incheiat,un ceasornicar american orb primeste misiunea de a construi un ceas pentru o gara ce avea sa se deschida in cateva luni. Patru luni de zile i-a luat acestuia sa il termine, iar la inaugurarea garii si a ceasului acesteia, au fost prezenti mai marii tarii, inclusiv presedintele Roosvelt. Dar stupoare: secundarul se rotea in sens invers acelor de ceasornic. Explicatia mesterului: "Eu l-am construit asa, sperand ca dand timpul inapoi ii vom putea aduce inapoi pe toti cei care au murit in razboi, poate chiar si pe fiul meu".

 De la aceasta fapta porneste actiunea filmului. O tanara, ii citeste mamei sale, aflata pe patul de moarte, din cartea in care Benjamin Button isi povesteste intreaga viata.

 Daca ma intrebi pe mine, Brad Pitt face aici aproape cel mai bun rol al vietii sale, exceptand Fight Club. 

 Pe scurt, Benjamin se naste cu o boala. Se naste batran, si pe masura ce anii trec, in loc sa imbatraneasca si mai mult si sa moara, el intinereste. Are orarul biologic exact precum secundarul acelui ceas contruit de ceasornicarul orb.

 Viata sa este strans legata de a batranei aflata pe patul de moarte, si de a fetei acesteiea, care ii citeste din cartea mai sus mentionata.

 Desi e cam lung (trei ore), filmul asta e cu adevarat emotionant si este ca o lectie de viata. Oricum, merita vazut. 

p.s.: merci sultane, ai avut dreptate! ;)

p.p.s.: cate blanchett joaca extraordinar in rolul "daisy".

 

2 comentarii:

Anonim spunea...

L-am vazut de cand a aparut! Este genial! Mi-a placut enorm!

Anonim spunea...

Unul dintre putinele filme care chiar m-au impresionat. Este un film pe care chiar merita sa il vezi. Este nemaipomenit!